Sanys Medical este in relatie contractuala cu Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti (CASMB) pe diverse investigatii medicale gastroenterologice.
SERVICII MEDICALE GRATUITE IN CONTRACT CU CASMB - IN LIMITA PLAFONULUI ALOCAT DE CASMB !
CONSULTATIE GASTROENTEROLOGIE
ENDOSCOPIE DIGESTIVA SUPERIOARA (GASTROSCOPIE)
ENDOSCOPIE DIGESTIVA INFERIOARA (COLONOSCOPIE)
ECOGRAFIE ABDOMINALA GENERALA
SERVICIILE MEDICALE CONTRACTUALE CU CASMB SE EFECTUEAZA IN BAZA UNEI PROGRAMARI.
DACA DORITI O URGENTARE, SE VA ACHITA O TAXA IN VALOARE DE 250 RON.
cONSULTATIE INITIALA GASTROENTEROLOGIE
250 RON
cONSULTATIE de control GASTROENTEROLOGIE
125 RON
250 RON
200 RON
150 RON
200 RON
FUJI ARIETTA 750LE
Precizia, siguranta si performanta sunt necesare pentru diagnosticarea cu ultrasunete. Tehnologiile avansate din dotarea aparatului, asigura o capacitate extinsa de lucru intr-un flux marit.
FUJI ARIETTA A65
Optimizarea productivitatii duce mereu la rezultate imbunatatite. Imagistica reproductibila precisa si un sistem tehnic avansat, fac ca examinarile cu ultrasunete sa fie mult mai eficiente.
pREGATIREA PENTRU ECOGRAFIE
Pregatirea pacientului pentru ecografia abdominala este foarte importanta pentru acuratetea imaginilor. Se recomanda a nu se consuma alimente si cafea cu cel putin 6 ore inainte de investigatie. Se vor consuma 500 ml apa plata cu 30-60 min inainte de ecografie.
Cu 24 de ore inaintea examinarii, se recomanda a nu se consuma alimente care baloneaza (fasole, varza, mazare, cartofi, fructe dulci, struguri, dulciuri) si lichide carbogazoase, sucuri, lapte dulce, bere.
Cina din ziua precedenta trebuie sa fie usoara si sa nu fie servita mai tarziu de ora 19:00. Deasemenea, se recomanda ca in ziua precedenta investigatiei sa se administreze Espumisan (2 tablete dimineata si 2 tablete seara), iar in dimineata investigatiei inca 2 tablete de Espumisan.
pREGATIREA PENTRU ENDOSCOPIE
Pentru ca examinarea sa se poata efectua in conditii normale, este necesar ca stomacul sa fie gol (fara continut). Pentru aceasta, se recomanda a nu se consuma alimente si lichide cu 6 ore inainte de examinare. Pacientilor care prezinta dificultati la inghitit, li se recomanda sa nu consuma alimente si lichide cu 12 ore inainte de examinare.
Daca investigatia se face dupa ora 14:00, se poate servi pana la ora 07:30 un mic dejun redus cantitativ, fara grasimi si carne. Trebuie oprite antiacidele, pansamentele gastrice, preparatele care contin fier.
Pacientii hipertensivi isi vor lua medicatia hipotensoare dimineata la prima ora, ulterior nu vor consuma alimente si lichide cu 6 ore inainte de investigatie. Daca pacientul ia tratament anticoagulant sau antiagregant plachetar, trebuie sa informeze medicul cu cel putin 5 zile inainte de ziua investigatiei.
Medicul care efectueaza investigatia trebuie informat despre: bolile avute anterior (infarcte miocardice, accidente vasculare cerebrale), alergii la medicamente, interventiile chirurgicale suferite, tratamente anticoagulante sau antiagregante plachetare si tratamentul medicamentos pe care pacientul il ia in mod obisnuit.
In cazul gastroscopiei fara sedare, pacientul trebuie sa informeze medicul daca are alergie la Xilina (Lidocaina), intrucat se va face anestezie locala cu spray cu Xilina, pentru diminuarea reflexului de varsatura la atingerea boltii palatine si a faringelui.
Daca doriti sedare pentru manevra, trebuie sa mentionati acest lucru in momentul programarii. Sedarea este administrarea unei substante sedative prin injectarea pe vena. Rolul sedarii este diminuarea senzatiilor provocate de manevrele endoscopice, de a suporta mai bine manevra.Dupa sedare apare un efect de linistire, de calmare a anxietatii, o usoara somnolenta. Sedativul se dozeaza in functie de toleranta si necesarul individual.
Dupa examinare veti ramane in salonul de asteptare intre 30 si 60 de minute. Dupa manevra nu aveti voie sa conduceti masina timp de 24 ore. De asemenea, este recomandat sa amanati luarea unor hotarari importante sau semnarea unor acte. Este indicat sa veniti insotit(a), deoarece dupa sedare poate exista o stare de somnolenta.
Inainte de a efectua investigatia, veti fi rugat(a) sa semnati consimtamantul informat, care sa certifice ca ati citit cele prezentate si ca doriti sa fiti examinat(a) in conditiile prezentate. Desigur, veti putea adresa orice intrebare in legatura cu investigatia, inainte de a semna consimtamantul.
Complicatii gastroscopie (endoscopie digestiva superioara)
Sunt extreme de rare la persoanele fara afectiuni cardiace sau respiratorii semnificative (1 la 10000 examinari) si constau in mici sangerari si ulcerari ale mucoasei. Ele sunt complet vindecabile.
- DACA DUPA EXAMINARE AVETI DURERI, SCAUNE NEGRE, VARSATURI – INFORMATI DE URGENTA MEDICUL !
Colonoscopia este examinarea intestinului gros sub controlul vederii, utilizand un aparat flexibil si subtire care preia imagini din interiorul intestinului si le reda pe un monitor. Cu ajutorul acestui aparat (colonoscop) se pot vizualiza anomaliile sau leziunile prezente la nivelul colonului (intestin gros), obtinandu-se informatii in plus fata de utilizarea tehnicii radiologice (irigografie).
De asemenea, se pot preleva biopsii din leziunile evidentiate, pentru ca tesuturile bolnave sa poata fi examinate la microscop. Pentru procedura sunt necesare aproximativ 60 de minute, manevra propriu-zisa avand durata de 15 – 20 minute.
Pentru colonoscopie este bine sa existe o recomandare de la un medic care va consultat. Acesta poate sa fie medicul de familie, medic internist, chirurg sau medicul gastroenterolog. De asemenea, interventia se poate efectua si la cererea dumneavoastra, dupa o evaluare prealabila a medicului care efectueaza manevra.
– ATENTIE ! Stabilirea unui diagnostic corect depinde in mare masura de corectitudinea cu care urmati recomandarile.
Trebuie oprite preparatele care contin fier si nu se vor consuma struguri si alte fructe cu seminte cu 3 zile inainte de investigatie. Medicul care face investigatia trebuie informat despre bolile avute anterior, interventiile chirurgicale si eventualul tratament medicamentos pe care il luati in mod obisnuit. In functie de ora programarii se poate stabili administrarea tratamentului curent. Medicul trebuie anuntat daca exista alergii la medicamente.
Daca luati medicatie anticoagulanta este bine sa anuntati cu 5 zile inainte de manevra. Daca aveti diabet zaharat trebuie sa anuntati la programare pentru a fi programat(a) dimineata.
Daca doriti sedare pentru manevra, trebuie sa mentionati acest lucru in momentul programarii. Dupa examinare, veti ramane in salonul de asteptare intre 30 si 60 de minute. Dupa manevra, nu aveti voie sa conduceti masina timp de 24 de ore. De asemenea, nu aveti voie sa luati hotarari importante sau sa semnati acte. Este bine sa veniti insotit(a), deoarece dupa sedare poate exista o stare de somnolenta.
Sedarea este administrarea unei substante sedative prin injectarea pe vena. Rolul sedarii este diminuarea senzatiilor provocate de manevrele endoscopice, de a suporta mai bine manevra. Dupa sedare apare un efect de linistire, de calmare a anxietatii, o usoara somnolenta. Sedativul se dozeaza in functie de toleranta si necesarul individual.
Rolul sedarii este ca procedura sa fie nedureroasa si implica doar un grad de disconfort mai mare sau mai mic in functie de anatomia individuala a colonului, de prezenta eventuala a unor interventii chirurgicale pe abdomen si bineinteles de toleranta individuala fata de durere.
Inainte de a efectua o colonoscopie (endoscopie digestiva inferioara), veti fi rugat(a) sa semnati consimtamantul informat, care sa certifice ca ati citit cele prezentate si ca doriti sa fiti examinat(a) in conditiile prezentate. Desigur, veti putea adresa orice intrebare in legatura cu investigatia, inainte de a semna consimtamantul.
Pregatirea pentru colonoscopie
Incepand cu 7 zile inainte de colonoscopie, nu se vor consuma alimente bogate in fibre vegetale, seminte, cereale (musli), salata, sfecla rosie, varza rosie, tomate, castraveti, struguri sau citrice.
Alimentatie permisa :
Cu 4 zile inainte de colonoscopie este permis sa consumati numai din urmatoarele alimente :
- supa strecurata
- iaurt
- branza de vaci
- paine alba (fara seminte)
- carne slaba, fiarta sau la gratar
Alimentele pot fi consumate in cantitati mici.
Cu o zi inainte de colonoscopie se interzice consumul de alimente si bauturi. In caz de sete, puteti bea cate o gura de apa plata. Evitati consumarea unei cantitati mari de apa.
Pentru o buna pregatire a colonului, in scopul curatarii lui, se foloseste un laxativ (Fortrans sau Picoprep) pentru a avea scaune apoase si multiple.
Prepararea solutiei de Fortrans
In cutia de Fortrans veti gasi patru plicuri cu pulbere, din care veti prepara solutia de administrat. Este nevoie de toate cele patru plicuri pentru pregatirea tratamentului. Continutul fiecarui plic va trebui amestecat cu 1 litru de apa, pentru a se prepara solutia de Fortrans. Agitati amestecul pana la dizolvarea completa a pulberii. Astfel, dintr-o cutie se vor prepara 4 litri de solutie “Fortrans”.
Dupa ce pulberea s-a dizolvat, solutia trebuie sa fie ingerata fara intarziere. Fiecare 1 litru de solutie ar trebui sa fie ingerat timp de 1 ora. Pe masura ce beti solutia de “Fortrans”, aceasta strabate tubul digestiv pe care il curata (are efect laxativ) si se elimina in scaun. Solutia preparata cu Fortrans se bea lent si constant pentru a preveni balonarea abdominala, greata si voma. Daca apare senzatie de greata, puteti face o pauza de 15-30 minute si apoi reluati pregatirea.
In functie de intervalul de timp pentru care a fost programata manevra de colonoscopie, solutia “Fortrans” trebuie consumata în modul urmator :
1. Colonoscopie programata pentru intervalul 08:00 – 12:00
In ziua premergatoare colonoscopiei:
In intervalul 18:00 – 19:00 se va prepara si consuma primul litru de solutie.
In intervalul 19:00 – 20:00 se va prepara si consuma al doilea litru de solutie.
In intervalul 20:00 – 21:00 se va prepara si consuma al treilea litru de solutie.
In intervalul 21:00 – 22:00 se va prepara si consuma al patrulea litru de solutie.
Deci, in ziua premergatoare colonoscopiei, intre orele 18:00 – 22:00 se vor consuma 4 litri de solutie “Fortrans”, in ordinea indicata mai sus.
2. Colonoscopie programata pentru intervalul 12:00 – 14:00
In ziua premergatoare colonoscopiei:
In intervalul 18:00 – 19:00 se va prepara si consuma primul litru de solutie.
In intervalul 19:00 – 20:00 se va prepara si consuma al doilea litru de solutie.
In ziua colonoscopiei:
In intervalul 06:00 – 07:00 se va prepara si consuma al treilea litru de solutie.
In intervalul 07:00 – 08:00 se va prepara si consuma al patrulea litru de solutie.
Deci, in ziua premergatoare colonoscopiei se vor consuma 2 litri de solutie “Fortrans”, iar in ziua colonoscopiei se vor consuma inca 2 litri de solutie “Fortrans”, in ordinea indicata mai sus. Este foarte important ca administrarea sa fie incheiata cu 3-4 ore inaintea colonoscopiei.
c} Colonoscopie programata pentru intervalul 14:00 – 18:00
In ziua colonoscopiei:
In intervalul 06:00 – 07:00 se va prepara si consuma primul litru de solutie
In intervalul 07:00 – 08:00 se va prepara si consuma al doilea litru de solutie.
In intervalul 08:00 – 09:00 se va prepara si consuma al treilea litru de solutie.
In intervalul 09:00 – 10:00 se va prepara si consuma al patrulea litru de solutie.
Deci, in ziua colonoscopiei, intre orele 06:00 – 10:00 se vor consuma 4 litri de solutie “Fortrans”, în ordinea indicata mai sus. Este foarte important ca administrarea sa fie incheiata cu 3-4 ore inaintea colonoscopiei.
Prepararea solutiei de Picoprep
Sunt necesare 2 plicuri de Picoprep si se dizolva fiecare plic in 150 ml de apa. Se consuma un plic la ora 14:00 si un plic la ora 20:00, in ziua precedenta colonoscopiei. In acest interval trebuie sa beti cate 250 ml apa in fiecare ora. In aceeasi zi la ora 17:00, la pacientii cu greutate mai mare de 60 kg, se administreaza 3 tablete de Dulcolax, iar la cei cu greutate intre 50 – 60 kg, 1 tableta Dulcolax.
Complicatii colonoscopie (endoscopie digestiva inferioara)
Colonoscopia poate produce unele complicatii datorita medicatiei (antispastice, anestezie generala, alergie la medicamente) sau datorita manevrelor pentru rezecarea endoscopica a unor polipi (sangerare, perforatie). Se poate produce perforatie si in prezenta unor diverticuli. Frecventa complicatiilor este de sub 1 la 10000 de examinari.
- DACA DUPA EXAMINARE AVETI DURERI ABDOMINALE, SCAUNE CU SANGE – INFORMATI DE URGENTA MEDICUL !
CONSULTATIE
|+|
ECOGRAFIE ABDOMINALA GENERALA
400 RON
CONSULTATIE
|+|
ENDOSCOPIE DIGESTIVA SUPERIOARA
600 RON
CONSULTATIE
|+|
ENDOSCOPIE DIGESTIVA INFERIOARA
650 RON
CONSULTATIE
|+|
ECOGRAFIE ABDOMINALA GENERALA
|+|
ENDOSCOPIE DIGESTIVA SUPERIOARA
800 RON
- RECTOSIGMOIDOSCOPIE
350 RON - BIOPSIE (MANEVRA ENDOSCOPICA)
50 RON - TEST RAPID HELYCOBACTER PYLORI ENDOSCOPIC
70 RON - PRELEVARE BIOPSIE ENDOSCOPICA (1-5 FRAGMENTE)
50 RON - PRELEVARE BIOPSIE ENDOSCOPICA (5> FRAGMENTE)
100 RON - APLICARE ENDOCLIP (1 BUC)
150 RON - UTILIZARE AC DE INJECTARE DE UNICA FOLOSINTA
100 RON - UTILIZARE ANSA POLIPECTOMIE DE UNICA FOLOSINTA
100 RON - HEMOSTAZA CLIP METALIC / INCETARE
200 RON
- POLIPECTOMIE (POLIP SUB 1 CM)
150 RON / POLIP - POLIPECTOMIE (POLIP PESTE 1 CM)
300 RON / POLIP - EXAMEN HISTOPATOLOGIC 1 FLACON (1/2 FRAGMENTE – COLORATII UZUALE SI SPECIALE)*
260 RON - EXAMEN HISTOPATOLOGIC 2 FLACOANE (3/5 FRAGMENTE DIFERITE)*
370 RON - EXAMEN HISTOPATOLOGIC 3 FLACOANE (6/9 FRAGMENTE DIFERITE)*
564 RON - CONSUMABILE COLONOSCOPIE
50 RON - STERILIZARE
100 RON - O2 – TERAPIE
100 RON